Området

Kalvø ligger i Karlshamns / Halleryds skærgård, som er nærmeste skærgård fra København, med nærmest uanede muligheder for kajak, fiske- og bådture. Det er muligt at søge ud mod det åbne hav i Østersøen, men ved hårdere vejr kan man blive indenfor skærene og ligge i læ. Området ved Matvikshamn og omkring Kalvø er et meget yndet fiskefarvand, båden vil kunne bruges ved fiskeri.  Der fanges typisk gedder.

Der er masser af udflugtsmål i området, både til lands og til vands.

I 2019 er lanceret et netværk af kajak-, båd-, cykel- og vandreruter kaldet ark56.se langs sydkysten af Blekinge fra Mørrum til Torhamn. På hjemmesiden og den tilhørende app beskrives turforslag, faciliteter (bålpladser, kajakbroer, toiletter, adgang til drikkevand mv.) og der er detaljerede kort over området. Der er laminerede print af kortene, der dækker område omkring Kalvø, til låns i huset. Hjemmesiden https://www.kajak.nu/paddelkartan/ har også beskrivelse af kajakruter og gode steder i området.

Lige ovre på den anden side af vandet ligger Nytäppet badeplads, som er en klassisk svensk badeplads med lang badebro, anlagt sandstrand, vippe, grillplads og toilet. Man kan sejle derover og lægge til ved den lange bro -eller svømme de 200 m over Kalvøsund!

Ved siden af Nytäppet ligger også KajakSyd https://www.kajaksyd.com/ som udlejer havkajakker og afholder kurser mv. Så er det ikke nok med de 3-4 kajakker vi udlejer med huset, har man hurtig og god tilgang til dem på den anden side af vandet. Deres kajakkurser gør også at man ofte har første parket til selv-redningsøvelser til morgenkaffen :-).

Nærmeste udflugtsmål er Öster Bökö, som er en ubeboet, rekreativ ø med teltpladser, bålpladser, anløbsbro for både og for skærgårdsbåden fra Matvik, sandstrande (incl. en lille “lagune” hvor vandet bliver varmt hurtigt) og toiletter. Den nås på 10 min med båden og 10-15 minutter i kajak.

Den lille skærgårdsbåd “Anemon” sejler fra Matvik havn rundt i området bl.a til Tärnø, som man kan besøge på en dagstur og spise medbragt madkurv eller en enkel frokost, is eller fika i Laxboden eller Franks Kabyss,  og gå den smukke tur op til fyrtårnet. Se https://tarno.se/ og  https://blekingetrafiken.se/reseinformation/skargardstrafik/karlshamn/#matvik-tarno

I kajak – og bådafstand ligger Tjärö, som er en skøn lille ø med gæstehavn, hotel / vandrerhjem, restaurant (med god tag-selv buffet til frokost), cafe og iskiosk. Man kan sejle/padle dertil (med behørig respekt for vejr og bølger omkring Albølle Udde), eller tage båden fra Järnavik som ligger længere oppe ad kysten mod øst. Der går endda direkte skærgårdsbåd fra Matvik til Tjärö om sommeren.  Se tjaro.com.

Eriksberg naturpark (https://eriksberg.se/) er Nordens største safaripark med nordiske dyr, gourmetrestauranter og gårdbutik. Den ligger 15 min kørsel fra Matvik og kan kun besøges i bil. Det er Eriksberg man kigger over på fra huset, hele vejen fra bag Nytäppet badplads og så langt øjet rækker mod sydøst.

Den nærmeste større by er Karlshamn, som har alt hvad en middelstor svensk købstad kan byde på af shopping på gågaden, torveliv, restauranter og kulturtilbud. Se http://karlshamn.se

I Karlshamn ligger Kreativum Science Centre, som er et 2000 kvm science center for børn og voksne, hvor man snildt skulle kunne bruge en hel regnsvejrsdag til at udforske. Se http://kreativum.se

På vej til Karlshamn ligger Vägga fiskerihavn, hvor der er marinebutik, cafe, iskiosk, udendørs hyggelig pizzarestaurant og en fin fiskeforretning og fiskerestaurant (delikatesserokeri.se). På vejen til Vägga i Kollevik ligger en større campingplads med minigolfbane, legeplads, iskiosk og en lille butik.

Matvik havn har masser af liv om sommeren, der er også en lille cafe hvor man kan købe “fika” og is.