Kajakker

Der er 4  havkajakker som kan lejes sammen med huset, til en pris på 100 dkkr/dag pr stk. Alle kajakker ligger på stativet bag annexet. De øvrige kajakker på stativet er ikke til udlån. Alle kajakkerne har 2-3 luger så de kan pakkes også til længere ture.

Wilderness Tsunami voksenkajak (“Jersey Girl”) i plast er vores mest stabile kajak, men også den langsomste.

Wildernes Tsunami SP børne-havkajak (“Minnie”) passer for børn fra ca. 7-12 år, det er en mini-udgave af voksen-Tsunamien og er også meget stabil.

Rainbow Laser (“Ganløse”) er en stor, tung og stabil plastkajak der passer til voksne i alle størrelser.

Rød/hvid ældre glasfiberkajak (“Manhattan”) er vores hurtigste og mest ustabile kajak. Den er ikke egnet til nybegyndere, men sejler godt og er sjov når man har fået styr på den.

Der er nogle få kajak-redningsveste i sjøboden nede ved vandet, hvor der også findes sprayskirts til alle 4 kajakker. Svømmevestene fra båden kan også bruges. Pagajerne findes bag annexet. Der er 3 voksen-pagajer og 1 børne-pagaj (lyserøde blade), samt et par ekstra børnepagajer (gule blade). Brug af kajakkerne er på eget ansvar og vil man have mere sikkerhedsudstyr (pagajflyder, pumpe mv) med, skal det medbringes hjemmefra.

Bunden af kajakkerne har ikke godt af ridser, og vi vil derfor bede jer om at være forsigtige når I lægger dem i og tager dem op af vandet, løft dem i stedet for at trække dem over sten mv..

Området omkring Kalvø, kaldet “Hälleryd Skærgård”, er perfekt til kajakture, både korte og lange. De korteste udflugts-ture er til Østre Bokø eller kajakbroen i Bruksviken ved Eriksberg, hvor det er muligt at gå i land og kigge sig omkring, drikke medbragt kaffe mv.. Skærgården mellem Matvik og Tärnø er fantastisk at padle rundt i med rigt fugleliv og hyggelige skærgårdshuse, og kan besejles også i blæsevejr. Man skal dog have respekt for det åbne hav på ydersiden af Tärnø og Hanø i hårdt vejr.

Længere halv- eller heldagsture ture kan være:
– Mod vest til Karlshamn (evt med stop ved campingpladsen i Kollevik og/eller havnen i Vägga)
– Mod syd til Tärnø
– Mod øst til Tjärø og Järnavik (restaurant og iskiosk begge steder!) – her skal man dog være opmærksom på turen rundt om “Bjørnen” ved Albølle Udde som kan være noget af en vippetur bare det blæser lidt. Kajakbroen på indersiden af Albølle, som fremgår af Ark56 kortene, er intet værd i virkeligheden, da man ikke kan komme hen til den med kajak (!).

Flere forskellige versioner af kort hænger i snore på knagerækken indenfor hoveddøren – pas godt på dem, bind dem fast til kajakken, og husk at hænge dem på plads igen.

I 2019 er lanceret et netværk af kajak-, båd-, cykel- og vandreruter kaldet ark56.se langs sydkysten af Blekinge fra Mørrum til Torhamn. På hjemmesiden og den tilhørende app beskrives turforslag, faciliteter (bålpladser, kajakbroer, toiletter, adgang til drikkevand mv.) og der er detaljerede kort over området.

Hjemmesiden https://www.kajak.nu/paddelkartan/ har også beskrivelse af kajakruter og gode steder i området.